FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM' TWITTER DESIGN


Liker du vertsfamilien din?

Vertsfamilien min er verdens beste!! Kunne ikke fått noen bedre! Jeg bor jo ilag med vertsmor og våre 3 søte puddler. Vertsmor er så snill og behandler meg som sin egen. Hun kjører meg hvor jeg vil, jeg har ikke inne tid og hun tar meg med på alt mulig. Er blitt så utrolig glad i henne og mine kjære hunder så gleder meg til og dra hjem til dem. Også har hun jo en fantastisk familie. Er blitt så glad i alle sammen, de tar meg med basketball kamper og alt mulig som en amerikansk familie gjør. Har virkelig vært heldig med alle sammen!Stiller amerikanere dumme spørsmål om norge ?


Ja! Har fått spørsmål om alt fra om vi vet va data er til om jeg er polsk. Noen spurte meg faktisk om jeg viste var 2 + 2 var og om det gikk isbjørner i gatene..

Er det vanskelg og få venner der nede?

Nei, bare smil , vær imøtekommende og vær deg selv!

Er det vanskelig å begynne å prate engelsk når du først kom dit ?

Nei, ikke for meg ivertfall. Jeg elske engelsk så jeg synes bare det var artig og begynne og snakke engelsk 24/7. men uansett om du er god i engelsk er det ikke noe problem for etter 2 månder her kan du bostavli talt snakke nesten flytende.

Hva er det beste med high school?

Folkene og High school spirit!Er du fornøyd med explories?

Jeg er veldig fornøyd med hvordan det gikk med meg. men det er mange som har klaget over explories så jeg er ikke helt sikker på va jeg synes. De har lovet en dell som de ikke holte. men samtidig fikk jeg jo alt jeg ville så jeg kan jo egentli ikke klage fra min side!

ka savna du mest med norge ?

Jeg bor i Arizona. Her er det 3 ting du vil se, ørken , kaktus og fjell! Jeg savner norsk natur så utrolig mye. Skogene, fjordene, havet og fjellene. men det jeg savner mest av alt er snøen. Jeg er jo det jule mennesker og selv om amrikanere er utrolig flin til og dekorere blir det ikke skikkelig jule stemmning uten min kjære snø! Norsk vann. jeg trodde aldri jeg ville være så takknemlig får vannet vi har i norge. Jeg ønsker over alt på jord at vi hadde kald gått spring vann både hjemme og på skolen men nei. Vi drikker aldri fra springen så her drikker jeg bare  fra vann flasker og siden jeg bor i USA's varmeste stat er vann et must!og selfølgelig de jeg savner mest:


Har du vokst som person? (hvis du har, hvordan?)

Ja, jeg føler jeg har vokst utrolig mye på alt dette. Når man faktisk er halve jorda fra foreldrene dine merker du hvor avhengi vi egentli er av de. Jeg føler meg så mye mer fri og "independet". Også er det så deilig og faktisk vise for meg selv og andre at jeg fakits kan klare meg skjøl og ta egne avgjørelser. Du vokser og endrer deg som person når du drar til usa på så mange måter!

Hvordan var fly reisen?

Utrolig spenndene! Jeg hadde gruet meg sånn til fly reisen, de som kjenner meg veit jo at jeg mister og glemmer ting utrolig fort. PÅ flyet fra Bodø til Oslo skrek jeg hele tiden og tenkte " Omg, hva har jeg gjort"? men med en gang jeg gikk av flyet kom den herlige følelsen. Det var da det virkelig slo meg " når er jeg aleine, jeg skal faktisk til usa". Har aldri følt meg så fri før og jeg gikk jo som den divaen på bussen til hotelle og besilte mitt eget hotelrom. Følte meg ganske stolt! Selve fly reisen va kjedelig! Jeg reiste til sammen 13 t uten og sove noe så var så trøtt da jeg endelig kom til Phoenix.Angrer du på at du dro?

Nei, angrer ikke 1 sekund på at jeg dro hitt!!

Tenker du mye på dine nærmeste hjemme i Norge?

nei, det er ikke for og være frekk med de der hjemme men tenker ikke så mye på de. Jeg har jo et liv her borte akkurat som hjemme og akkurat nå lever jeg jo dette livet. Det er jo meningen når du er her borte, og oppleve så mye du kan her mens du har sjansen.

Hvordan var det å møte vertsfamilien din?

Rart, samtidig veldig fint. Fikk jo blomster og alt av vertsmor. Jeg hadde jo skypet masse med henne før jeg kom hitt så jeg gledet meg bare mest til og endelig møtte henne. 1 tips til utvekslinstudenter er og virkelig bli kjent med v-familien før dere dra!  

Har du mye lekser

Ja, hate it!

Var du på et tidspunkt usikker på om du ville dra?

Ja, jeg kan ikke beskrive hvor mange ganger tanken om og si til mamma at jeg ikke hadde lyst til og dra! Jeg sa det jo aldri til dem men jeg tenkte på det så mye. Dette er noe alle går igjenom. Vi skal jo tross alt dra fra alle vi kjenner og er glad i til et sted hvor vi ikke kjenner noen! men som sagt alle går igjennom det og jeg snakker fra erfaring når jeg sier at ja det er tungt og dra ! men det er bare så vært det, dessuten er det o bare 1 år. Så når man begynner å tenke sånn er mitt råd og tenke på det posetive og alt man kommer til og oppleve!

Har du noe kontakt med venner? Hvordan holder dere kontakten? (fra norge)

Det er det enste som er litt dumt med og være her er at det er ikke er like lett og holde kontakt. Jeg snakker jo selfølgelig med de facebook og skype men når det er 9 t forskjell er det vanskelig. Når jeg kommer hjem fra skolen er kl 2 i norge og når det er mora igjen og de skal på skolen. Er mest i helgene jeg har tid men jeg er jo også med venner og familie som de andre er hjemme, Vi lever liksom 2 forskjelige liv så det er litt vanskelig. men ekte venner er jo der når man kommer tilbake uansett kor lang tid det har gått!! <3

Snakker du mye med folk fra organisasjonen din, eller hvordan følger de deg opp når du nylig kom? Hvordan har det utviklet seg videre?

Jeg snakker nesten ikke med de. Snakker kun med områdsrepresentanten min! Utrolig koselig og jeg anbefaler og bli kjent med områdsrepresentanten din. man er egentli påegen hånd når man kommer hitt.

Har du noen tips, råd eller andre ting du kunne fortelle med om dette, hvis jeg skulle gjort det samme neste år?

Grip sjansen, gjør så mye du kan ut av dette året. Det er jo tross alt bare et år du har med alle folkene her før man drar hjem igjen, så nytt det! Også er det viktig og huske at dette ikke er noe ferie! Det er tøffe dager hvor man tenker at man vil hjem. Spesielt den første tiden når man ikke kjenner så mange og alt er nytt og man ikke er vant til måten de lever på her. men etter en stund og man faktisk begynner å venne seg til det og faktisk får et liv her er du bare lei dei for at du skal hjem om 6 månder. Hold hode oppe, se fram over og vær åpen til nye ting å muligheter. Det er jo derfor vi er her. Vis noen inviterer deg med på ting så gjør det. Også er det viktig og prøve å forstå og leve etter vertsfamilien sine regler. Det kanskje annerledes men tro meg vis man ikke prøver og venne seg til det er det bare verst for deg selv. Gi folk rundt deg en sjanse, opplev så mye du kan og rett og slett vær deg selv!Håpper alle fikk svar på det de spurte om, vis ikke er det bare spøre!

Happy Holidays Norway! <3


Postet av: mmarika.com
bra svar og fine bilder:)
17.12.2010, 09:39
URL: http://mmarika.blogg.no
Postet av: Camilla
Kjempe fin blogg :)
17.12.2010, 15:40
URL: http://www.MizzCamilla.blogg.no
Postet av: Marianne
Tnååå, silje, savna dæ også! Tenk at vi skal til Hawaii om en måned!! :D Sendte inn papiran mine i dag!
18.12.2010, 09:55
URL: http://marianneiusa.blogg.no
Postet av: marika
SV: takk for kommentaren:)
18.12.2010, 14:27
URL: http://mmarika.blogg.no
Postet av: silje
SV: <3 E veit, gleda mæ så sykt mye!!! kommer til å blir tidenes tur! :DD
18.12.2010, 22:10
URL: http://siilyss.blogg.no
Postet av: Camilla Melø Arntsen
bra svart, silje : - ) håper du koser deg masse i arizona, og at du har det fint : - ) søte bilder, av søte jenter ;*

www.millamora98.blogg.no
20.12.2010, 00:22
URL: http://millamora98.blogg.no
Postet av: silje
Tusen takk camilla, ja kose meg som bare det her i statene!! :D
21.12.2010, 00:54
URL: http://siilyss.blogg.no

Skriv en kommentar


Navn:

Din mail:

Url:

Din Kommentar:

Silje T.Moan
Hei, jeg er ei 19 år gammel jente som kommer fra Bodø by langt opp i det kalde nord. Jeg er en veldig glad og engasjert person som virkelig elsker å reise. Jeg har allerede på mine 19 år bod i både USA og Australia som utvekslingstudent å enda vil jeg reise mer. Jeg blogger om hverdagen, trening, mote og tanker! Har du noen spørsmål er det bare å spøre ;)

K A T E G O R I E R
Antrekk
Australia
Blogg
Trening
USA, 2010 -2011


D E S I G N
Charlotte V. Økland

A R K I V
Mai 2013
April 2013
Mars 2013
Februar 2013
Januar 2013
Desember 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
August 2012
Januar 2012
Desember 2011
Oktober 2011
September 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
August 2010
Juli 2010
Juni 2010
Mai 2010
April 2010
Mars 2010
Januar 2010
Desember 2009
September 2009
August 2009
Juli 2009
Juni 2009
Mai 2009
April 2009
hits