FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM' TWITTER DESIGN


Kommer du til å dra tilbake til usa etter vgs?

Har faktisk tenkt på det ja. Før jeg kom hitt sa jeg jo at jeg kun sku studere i usa dette året. men helt siden jeg kom hitt har tankene om college i usa vireklig blitt sterkere. Jeg trives utrolig godt her og amrikanerne er så gjestfrie og imøtekommende. Pluss så elsker jeg følelsen av og gjøre noe selv og møte nye mennesker,oppleve nye ting og å reise. Usa har virkelig åpnet øynene mine og jeg føler meg så mye mer fri. Jeg tenker grip sjansen mens du har den. Hvor bra hadde det ikke vært og få oppleve college og studere usa i 4 nye år? Er bare så mange muligheter. å ikke alle får denne opplevelsen så jeg tenker hvorfor ikke mens jeg har sjansen. Har faktisk begynt og skjeke ut college i California og new york. Har alltid vært en drøm men jeg troddde aldri jeg kom til og gjøre det. så vi får se, men jeg har vedlig lyst til det ja!hvis du kunne velg ville du fortsatt å bodd der, og heller bare bruk sommern i norge?

Jeg ville ikke bodd her! Jeg trives så godt her og har blitt kjent med mange herlige mennesker. Jeg har virkelig lyst til og studere her i usa og og få oppleve så mye jeg kan mens jeg har muligheten. men jeg elsker norge. Jeg har fantastiske venner og familie der hjemme som jeg gleder meg til og komme hjem til. Når du faktisk bor her i usa så ser du forskjellen mellom norge og usa.  Er mange muligheter her og mange ting som man bare må se og oppleve men jeg liker ikke måten de fleste lever på. Ikke alle er like heldig som vi er..

Har du spist veldig annereledes mat i usa enn det du gjorde til vanlig i norge?

Ja! Her er junk food en egen mat gruppe for og si det sånn. Jeg spiser vaffler til frokost og det vi nordmenn kaller middag til lunsj. men jeg har vært utrolig heldig med vertsmora mi. Hun lager utrolig god mat og også veldig sunn mat. Så jeg spiser ikke bare usunt her borte, men jeg spiser veldig annerledes en det jeg gjorde i norge.


frokost :0

Kordan e treninga di der osv?

Jeg trener ganske mye nå siden jeg begynt på fotball. Vi trener i 3 timer vær dag etter skola. Pluss at det er utrolig varmt her så det er dobbelt så tungt. Det er heldig vi ikke så varmt som i begynnelsen men det er fortsatt ganske varmt her.

Kordan blogga les du?

Leser alle vennene mine sine blogger og de fleste fra bodø som er i Usa nå. pluss et par andre utveksling blogger.

Hvem organisasjon drar du med? Hvorfor akkurat den?

Jeg reiser med explories! Grunnen til at jeg valgte den er fordi det var en mindre organisasjon. Det viktigste for meg var og få en bra vertsfamilie for jeg synes det er noe av det viktigste. Explories hadde mye mer fokus på familier så defor valgte jeg de. men når det kommer til valg av organisasjoner er det helt opp deg. Velg den du føler er best for deg og som virker bra

Anbefaler du andre å ta et år i utlandet\USA?

JAA!! Jeg kan ikke beskrive selve følelsen av og være utvekslingstudent men det er bare så bra. Jeg opplever og ser nye ting nesten vær dag. Bare følelsen av og være fri og gjøre ting på egen hånd er nok i seg selv. Å leve det amerikanse livet er bare herlig, high school, folka, stedene å rett og slett alt du opplever. Så jeg anbefaller virkelig et år i usa, du lærer så mye, blir kjent med mange fantastiske mennesker og har minner for livet!

Hvordan er skolen?

High school er akkurat som på film!! Elsker high school, alt er totalt forskjellig fra norge. Folk her er stort sett det samme men resten er totalt annerledes. Sport er alt her i USA! Er du med på en sport er du med i det sport's miljø. Skola er liksom alt her, det folk gjør på fritida har nesten alt og gjøre med skole. Fotball games, clubs, trening, homecoming, proem osv. High school kan ikke beskrives, må oppleves! 
Er det lett å få venner?

ja, folk her så imøtekommende! Hver eneste person jeg har møtt her har bare vært grei! I begynnelsen kan det være litt rart siden man ikke kjenner alle så godt. men etter vært som man begynner og virkelig bli kjent med folk og du sier hei tl dem i gangene og faktisk får deg ekte venner så er det ikke noe problem. Gruer meg allerede til jeg ska dra fra folk her om 6 månder..

Er det vanskelig å følge med i timene?

Nei, er det samme som i norge egentli. men noen av timene er faktsk mye bedre en i norge. Lærerne her er så mye bedre! De har liksom sin egen personlighet og måtte og lære på. Jeg synes foreksempel matte er den beste timen fordi lærern min er så utrolig flink pluss utrolig morsom.

Hva var det som fikk deg til å dra?

Jeg elsker å reise og møtte nye folk. Jeg hadde virkelig lyst til og gjøre noe annerledes i år helt på egn hånd. også er jeg jo den tilhengern av amreikanske serier og filmer. Har jo alltid hatt lyst til og gå på high school og leve den amrikanske drømmen. Jeg er jo utrolig heldig som gjør akkurat det nå!

Hvordan var prosessen i Norge før du dro? (godkjenning av året, intervju, søknad, info av organisasjonen din .osv)

Slitsom! Det er helt klart det verste når du skal på utveksling. all ventingen, alle papirende, møtene, folk du må snakke med osv. Jeg søkte i november, intervju i desember, sendte søknaden til til vert's familie i mars, dro til oslo i juni. jeg fikk familie ganske send så jeg kom 1 måned forseint til skola noe som var litt kjipt for jeg gikk glipp av en dell som jeg virkelig ville vær med på. men det har ingen ting og si nå, har fått vært med på så mye så den 1 måned er ikke så viktig lengre.

Er det veldig tøft og bo «alene» uten dine nærmeste?

Ja og nei. Jeg savner jo selfølgelig famile og venner mer jeg har det så bra her at det liksom ikke blir tid til og savne dem. Jeg har noe og gjøre nesten vær dag og masse anna og glede meg til så nå prøver jeg bare og levet i nu og oppleve så mye jeg kan før jeg drar. men det er jo dager hvor virkelig jeg sku ønske at jentene mine var her <3


<3

Hvordan reagerte familie og venner på at du ville dra?

Mamma og pappa sa blankt nei!! jeg brukte 3 månder på og overtalle dem til og la meg dra. De hadde jo alle slags grunner til at jeg ikke fikk dra : For ung, at det va farlig, vertsfamilien va sikkert crazy people,  for umoden og at jeg ville savne alle hjemme for mye.. vennene mine var alltid på min side, selv om de syntes det va trist at jeg sku dra støttet de meg 100 % for de viste hvor mye jeg ville dra. For og si det sånn vær enste gang jeg snakker med mamma og pappa på skype gjentar de hvor glad de e for at de ombestemte seg! De savner meg jo selfølgelig men når de ser alt jeg får opplevd og hvor mye jeg lærer så er det ikke så ile at jeg halve jorde fra dem.   

Hvordan er det å bo uten familien din?

Rart men samtidig utrolig deilig. Er godt og ha sitt eget bad og være litt for meg selv når jeg kan. Å bod med bare en person er utrolig godt nær man har levd i et fult hus hele livet. men ingen kan jo erstatte mine kjære griswolds der hjemme..Var du på camp før du møtte verstfamilien din? Hvordan synes du det var?

Jeg var ikke på camp :( jeg sku til new york men pågrund av alt tulle med vertsfamilie kunne jeg ikke dra. men om du ikke drar på camp er det ikke verdens undergang. Jeg skal kanskje til hawaii og LA så turer er ikke noe problem og fikse.


Resten av spørsmålende kommer senere! ;) Vis dere har flere spørsmål er det bare og spøre!

Postet av: Tante Maria
Å Silje, du e nu fantastisk..!! "The Griswolds der hjemme..." :) :) :)

Nu e det fredagsmårran her, og Olivia og æ har plana om en liten bytur for å få gjort unna siste julegaveshopping. Kos dæ masse i helga!

Klem
10.12.2010, 09:24
Postet av: silje
hehe, ja <3 ntåå, savna dokker alle sammen! takk for julegavan og sjokoladen! made my day! <3
15.12.2010, 07:35
Postet av: Camilla
fine bilder :)
17.12.2010, 15:42
URL: http://www.MizzCamilla.blogg.no

Skriv en kommentar


Navn:

Din mail:

Url:

Din Kommentar:

Silje T.Moan
Hei, jeg er ei 19 år gammel jente som kommer fra Bodø by langt opp i det kalde nord. Jeg er en veldig glad og engasjert person som virkelig elsker å reise. Jeg har allerede på mine 19 år bod i både USA og Australia som utvekslingstudent å enda vil jeg reise mer. Jeg blogger om hverdagen, trening, mote og tanker! Har du noen spørsmål er det bare å spøre ;)

K A T E G O R I E R
Antrekk
Australia
Blogg
Trening
USA, 2010 -2011


D E S I G N
Charlotte V. Økland

A R K I V
Mai 2013
April 2013
Mars 2013
Februar 2013
Januar 2013
Desember 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
August 2012
Januar 2012
Desember 2011
Oktober 2011
September 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
August 2010
Juli 2010
Juni 2010
Mai 2010
April 2010
Mars 2010
Januar 2010
Desember 2009
September 2009
August 2009
Juli 2009
Juni 2009
Mai 2009
April 2009
hits